Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Monceau-Sur-Sambre

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Monceau-Sur-Sambre? Dankzij de energievergelijker achterhaal je supersnel alle relevante leveranciers als Engie en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Monceau-Sur-Sambre het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je op deze website praktische info over zaken als stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Monceau-Sur-Sambre?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Monceau-Sur-Sambre. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Aieg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Monceau-Sur-Sambre voor jou is? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Monceau-Sur-Sambre, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties in de tool ontdekken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Monceau-Sur-Sambre

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Monceau-Sur-Sambre betreft Aieg. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Charleroi is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Monceau-Sur-Sambre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 24,10%
 • Postcode: 6031
 • Verbruik Mazout: 2590 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-monceau-sur-sambre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Monceau-Sur-Sambre is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 plus 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk pakket achterhaal je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Monceau-Sur-Sambre, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Monceau-Sur-Sambre


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Monceau-Sur-Sambre. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Monceau-Sur-Sambre. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en Belpower. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Monceau-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Monceau-Sur-Sambre en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Monceau-Sur-Sambre

Veel energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Monceau-Sur-Sambre. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Monceau-Sur-Sambre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Charleroi onderscheiden we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6031. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco juli 2024.