Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Couillet

Direct energie vergelijken in Couillet? Middels onze website doorzoek je probleemloos alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Couillet het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Couillet?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Couillet. Dat gaat van Lampirus tot aan Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 tellen we ruim 20 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Aieg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Couillet is? Geef snel jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Couillet, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij jouw input in de tool zoek jij moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Couillet

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Couillet betreft Aieg. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Charleroi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Couillet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel groen: 23,70%
 • Centrale postcode: 6010
 • Mazout verbruik: 2550 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-couillet

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Couillet ligt dit gemiddeld op 1470 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder abonnement check je data over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Couillet, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.ebem.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Couillet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Couillet. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Couillet. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert je gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Onder andere OCTA+, Lampiris en Ebem. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Couillet vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Couillet en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Couillet

Bijna alle energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Couillet. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Couillet vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Charleroi bestaan er diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6010. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Poweo overstappen.