Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lodelinsart

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lodelinsart? Dankzij de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Lodelinsart de beste deal heeft! Tevens check je op deze pagina handige informatie over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lodelinsart?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Lodelinsart. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Aieg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lodelinsart is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Lodelinsart, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lodelinsart

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Lodelinsart is Aieg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Charleroi is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Lodelinsart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 24,50%
 • Centrale postcode: 6042
 • Mazout verbruik: 2630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-lodelinsart

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Lodelinsart gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 + 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van alle contracten achterhaal je informatie aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lodelinsart, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Lodelinsart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lodelinsart. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lodelinsart. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe partij. Zoals OCTA+, ENGIE en Energy People. Ook bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lodelinsart vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lodelinsart en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Lodelinsart

Veel organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Lodelinsart. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Lodelinsart vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Charleroi kennen we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6042. In deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz juli 2024.