Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montignies-Sur-Sambre

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Montignies-Sur-Sambre? Middels onze website vind je eenvoudig alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Montignies-Sur-Sambre prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als o.a. tarieven en variabele of vaste tarieven. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Montignies-Sur-Sambre?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Montignies-Sur-Sambre. Dat loopt van Engie tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montignies-Sur-Sambre is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energietarievenvergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Montignies-Sur-Sambre, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de vergelijkingstool checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Montignies-Sur-Sambre

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Montignies-Sur-Sambre is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Charleroi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Montignies-Sur-Sambre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 24,90%
 • Postcodegebied: 6061
 • Verbruik stookolie: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-montignies-sur-sambre

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Montignies-Sur-Sambre ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en 3310 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle contracten bekijk je voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Montignies-Sur-Sambre, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Montignies-Sur-Sambre


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €350 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Montignies-Sur-Sambre. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Montignies-Sur-Sambre. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE en Ecopower. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Montignies-Sur-Sambre vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Montignies-Sur-Sambre en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Montignies-Sur-Sambre

Veel aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Montignies-Sur-Sambre. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Montignies-Sur-Sambre vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Charleroi zijn er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6061. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo juni 2024.