Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Châtelet

Zonder problemen energie vergelijken in Châtelet? Middels onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Châtelet voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je via onze vergelijker waardevolle info over topics als bijvoorbeeld de overstapservice en info over duurzame energie. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Châtelet
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Châtelet?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Châtelet. Van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Châtelet is? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze tarievencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Châtelet, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de Energiehunter achterhaalt men simpel en snel een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Châtelet

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Châtelet betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Châtelet is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Châtelet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Châtelet
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 0,309%
 • Postcodegebied: 6200
 • Mazout: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-chatelet

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Châtelet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 en 3310 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk pakket achterhaal je gegevens over type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Châtelet, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be of www.poweo.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Châtelet


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €375 winst geven. Toch, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Châtelet. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Châtelet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Eni. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Châtelet vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Châtelet en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Châtelet

Veel energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Châtelet. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Châtelet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Châtelet zien we verscheidene initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6200. In deze woonplaats kan je vaak financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente