Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Châtelineau

Snel online energie vergelijken in Châtelineau? Middels www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Châtelineau voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via de energievergelijker praktische info over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en de slimme meter. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Châtelet
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Châtelineau?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Châtelineau. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Châtelineau is voor jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Châtelineau, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties maken in de tool vinden jullie eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Châtelineau

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Châtelineau betreft Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Châtelet is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Châtelineau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Châtelet
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 26,10%
 • Hoofdpostcode: 6200
 • Gem. mazout: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-chatelineau

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Châtelineau ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en nog eens 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen achterhaal je info aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Châtelineau, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be of www.ebem.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Châtelineau


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Châtelineau. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Châtelineau. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je nieuwe maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Elegant. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Châtelineau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Châtelineau en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Châtelineau

Tal van leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Châtelineau. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Châtelineau vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Châtelet kennen we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6200. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo energie.