Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leernes

Snel online energie vergelijken in Leernes? Aan de hand van onze website ontdek je overzichtelijk alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Leernes de beste deal heeft! Voorts vergaar je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen zoals energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fontaine-L’Evêque
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leernes?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Leernes. Dat loopt van Lampirus tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel tellen we ruim 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leernes is voor jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Leernes, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de tarievenvergelijker detecteer jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Leernes

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Leernes betreft Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fontaine-L’Evêque valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Leernes

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-leernes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Leernes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 en 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten lees jij data als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Leernes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.zeno.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Leernes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: korter douchen
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Leernes. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Leernes. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Belpower. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je gekozen leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Leernes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leernes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Leernes

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Leernes. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Leernes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Fontaine-L’Evêque zijn er vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6142. In deze buurt kan je soms extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Mega energie.