Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nalinnes

Snel online energie vergelijken in Nalinnes? Geholpen door de Energiehunter tref je supersnel alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nalinnes prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ham-Sur-Heure
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nalinnes?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Nalinnes. Van Eneco tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nalinnes is voor jouw verbruik? Geef direct de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nalinnes, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nalinnes

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nalinnes heet Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ham-Sur-Heure wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Nalinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ham-Sur-Heure
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Postcodegebied: 6120
 • Mazout verbruik: 2720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-nalinnes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Nalinnes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 en 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement zoek jij info aangaande herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nalinnes, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. O.a. www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nalinnes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nalinnes. Daarna is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nalinnes. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Energie 2030. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nalinnes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nalinnes en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Nalinnes

Het gros van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Nalinnes. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Nalinnes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Ham-Sur-Heure kennen we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6120. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ energie.