Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marbaix

Eenvoudig energie vergelijken in Marbaix? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijvoorbeeld Luminus en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Marbaix de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je op deze website belangrijke info over items als de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ham-Sur-Heure
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Marbaix?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Marbaix. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is enorm. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marbaix is? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Marbaix, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in de tool bekijk je eenvoudig een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Marbaix

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Marbaix heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ham-Sur-Heure is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Marbaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ham-Sur-Heure
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 25,30%
 • Postcode: 6120
 • Mazout: 2710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-marbaix

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Marbaix gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle contracten achterhaal jij specificaties m.b.t. soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marbaix, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. O.a. www.luminus.be of www.ecopower.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Marbaix


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Marbaix. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Marbaix. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare leverancier. Onder andere Luminus, Essent of Wase Wind. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Marbaix vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Marbaix en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Marbaix

De meeste maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Marbaix. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Marbaix vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Ham-Sur-Heure zien we vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6120. In deze omgeving kan je vaak zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco energie.