Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jamioulx

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Jamioulx? Via energiehunter.be vind je eenvoudig alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Jamioulx het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s als o.a. leveranciers en info over een energieneutrale woning. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ham-Sur-Heure
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jamioulx?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Jamioulx. Dit loopt van Poweo tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jamioulx is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Jamioulx, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in onze vergelijker detecteert men moeiteloos een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Jamioulx

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Jamioulx heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ham-Sur-Heure wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Jamioulx

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ham-Sur-Heure
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene stroom: 25,20%
 • Hoofdpostcode: 6120
 • Gem. mazout: 2700 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-jamioulx

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Jamioulx ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij elk contract vind je specificaties als herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Jamioulx, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be en www.elegant.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Jamioulx


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €310 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Jamioulx. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Jamioulx. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, Essent en ook Eni. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Jamioulx vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jamioulx en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Jamioulx

De meeste maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Jamioulx. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Jamioulx vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Ham-Sur-Heure kennen we diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6120. In de regio kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Essent energie.