Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wangenies

Snel energie vergelijken in Wangenies? Door gebruik te maken van onze website ontdek je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wangenies de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze website waardevolle informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wangenies?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Wangenies. Dit loopt van Lampirus tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment tellen we ruim 40 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wangenies is in juli 2024? Voer snel jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter check je direct de goedkoopste energieleverancier van Wangenies, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de tool achterhaal jij gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wangenies

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wangenies heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Fleurus valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Wangenies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 26,90%
 • Postcodegebied: 6220
 • Verbruik stookolie: 2870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-wangenies

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Wangenies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 & 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk abonnement tref je informatie m.b.t. type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wangenies, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Wangenies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Wangenies. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wangenies. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wangenies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wangenies en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Wangenies

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Wangenies. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wangenies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Fleurus zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6220. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz diensten.