Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Perwin

Snel online energie vergelijken in Villers-Perwin? Middels www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle relevante bedrijven als o.a. Essent en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Villers-Perwin voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je op deze website uitgebreide info over onderwerpen als bijv. onderwerpenen salderen. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Les Bons Villers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Villers-Perwin?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Villers-Perwin. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Perwin is op dit moment? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Villers-Perwin, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de tool detecteer jij probleemloos een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Villers-Perwin

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Villers-Perwin betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Les Bons Villers valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Villers-Perwin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Les Bons Villers
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 26,40%
 • Hoofdpostcode: 6210
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2820 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-villers-perwin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Villers-Perwin is dat gemiddeld 1400 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement lees je voorwaarden als type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Villers-Perwin, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.engie.be en www.belpower.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-Perwin


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €285 voordeel geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Villers-Perwin. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Villers-Perwin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Belpower. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-Perwin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Villers-Perwin en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Villers-Perwin

Een groot deel van de energie aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Villers-Perwin. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Perwin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Les Bons Villers kennen we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6210. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent diensten.