Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lambusart

Op je gemak energie vergelijken in Lambusart? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Lambusart de laagste prijs biedt. Ook lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lambusart?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lambusart. Van Essent tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lambusart is voor jouw situatie? Geef hieronderde privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Via onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lambusart, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lambusart

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Lambusart heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fleurus is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Lambusart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 26,80%
 • Postcodegebied: 6220
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2860 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-lambusart

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Lambusart is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en nog eens 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement lees jij informatie zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lambusart, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lambusart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €265 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lambusart. Dan is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lambusart. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Belpower. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Middels deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lambusart vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lambusart en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lambusart

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Lambusart. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lambusart vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Fleurus onderscheiden we vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6220. In de regio kan je vaak extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega diensten.