Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mellet

Gemakkelijk energie vergelijken in Mellet? Geholpen door www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Mellet prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op energiehunter.be handige info over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Les Bons Villers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mellet?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mellet. Dit loopt van Poweo tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 zijn het zo’n 35 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mellet is? Vul direct jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Mellet, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool bekijken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mellet

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Mellet betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Les Bons Villers is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Mellet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Les Bons Villers
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 26,60%
 • Postcodegebied: 6211
 • Verbruik Mazout: 2840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-mellet

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Mellet is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 & 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk abonnement vind je voorwaarden zoals soort energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Mellet, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mellet


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Mellet. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mellet. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt je betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de beste leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris of Comfort Energy. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mellet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mellet en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Mellet

Tal van aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Mellet. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Mellet vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Les Bons Villers zien we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6211. In deze woonplaats kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ diensten.