Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pont-À-Celles

Snel energie vergelijken in Pont-À-Celles? Via de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen zoals Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Pont-À-Celles de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op deze pagina uitgebreide info over topics zoals verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,460
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Pont-À-Celles?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Pont-À-Celles. Dat gaat van Engie tot en met Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pont-À-Celles is op dit moment? Vul vlug de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Pont-À-Celles, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Pont-À-Celles

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Pont-À-Celles betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Pont-À-Celles is de aardgas netbeheerder Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Pont-À-Celles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel groen: 0,312%
 • Centrale postcode: 6230
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,460
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-pont-a-celles

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Pont-À-Celles gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 + 3325 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket bekijk jij voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pont-À-Celles, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pont-À-Celles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €335 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Pont-À-Celles. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Pont-À-Celles. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Antargaz. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Pont-À-Celles vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pont-À-Celles en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pont-À-Celles

Tal van leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Pont-À-Celles. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Pont-À-Celles vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Pont-À-Celles onderscheiden we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6230. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Mega abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente