Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Obaix

Direct energie vergelijken in Obaix? Door gebruik te maken van deze website check je probleemloos alle interessante leveranciers als Essent & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Obaix de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics zoals energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Obaix?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Obaix. Dat loopt uiteen van Antargaz tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Obaix is in maart 2024? Geef vlug de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Obaix, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de tool vinden jullie moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Obaix

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Obaix heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Pont-À-Celles wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Obaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 27,50%
 • Postcodegebied: 6230
 • Verbruik stookolie: 2930 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-obaix

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Obaix gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 plus 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk contract bekijk je details over soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Obaix, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.essent.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Obaix


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €360 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Obaix. Zodanig bespaar je het meeste geld. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Obaix. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je toekomstige maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Obaix vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Obaix en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Obaix

Tal van maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Obaix. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Obaix vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Pont-À-Celles zien we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6230. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie vergelijken.