Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pont-De-Loup

Direct energie vergelijken in Pont-De-Loup? Via onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende bedrijven als bijv. Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Pont-De-Loup het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op deze website waardevolle info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Bovendien geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aiseau-Presles
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 480,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pont-De-Loup?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Pont-De-Loup. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment tellen we ruim 30 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pont-De-Loup is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Pont-De-Loup, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de tool detecteer je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Pont-De-Loup

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Pont-De-Loup betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aiseau-Presles wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Pont-De-Loup

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Aiseau-Presles
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 28,20%
 • Postcodegebied: 6250
 • Mazout: 3000 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-pont-de-loup

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Pont-De-Loup gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 en 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende aanbieders van energie. Van alle abonnementen lees je voorwaarden zoals herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pont-De-Loup, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Pont-De-Loup


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Pont-De-Loup. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Pont-De-Loup. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris + Elegant. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Pont-De-Loup vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Pont-De-Loup en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Pont-De-Loup

Tal van leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Pont-De-Loup. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Pont-De-Loup vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Aiseau-Presles zien we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6250. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus vergelijken.