Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Poterie

Gemakkelijk energie vergelijken in Villers-Poterie? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Villers-Poterie prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als o.a. leveranciers en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Villers-Poterie?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Villers-Poterie. Van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Poterie is in juli 2024? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Villers-Poterie, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoek je gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Villers-Poterie

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Villers-Poterie betreft Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gerpinnes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Villers-Poterie

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 28,90%
 • Centrale postcode: 6280
 • Verbruik stookolie: 1560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-villers-poterie

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Villers-Poterie is dat gemiddeld 1525 m3 + 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder abonnement bekijk je gegevens m.b.t. soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Villers-Poterie, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-Poterie


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Villers-Poterie. Daarna is de besparing het grootst. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Villers-Poterie. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Villers-Poterie vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Villers-Poterie en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Villers-Poterie

Het merendeel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Villers-Poterie. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Poterie vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Gerpinnes bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6280. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco duurzame energie.