Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vergnies

Zonder problemen energie vergelijken in Vergnies? Geholpen door de Energiehunter vind je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Vergnies het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op onze website nuttige informatie informatie over items als energieproblemen en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Froidchapelle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vergnies?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Vergnies. Van Lampirus tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 35 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vergnies is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vergnies, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in de energievergelijker detecteren jullie zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vergnies

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vergnies betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Froidchapelle is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Vergnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Froidchapelle
 • CV ketel: Faber
 • Groene stroom: 29,20%
 • Centrale postcode: 6440
 • Verbruik Mazout: 1590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-vergnies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Vergnies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 & 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk abonnement lees jij details m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Vergnies, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vergnies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €335 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vergnies. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vergnies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare partij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Eni. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vergnies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vergnies en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Vergnies

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Vergnies. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vergnies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Froidchapelle bestaan er steeds meer acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6440. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Mega duurzame energie.