Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Remy

Direct energie vergelijken in Saint-Remy? Dankzij onze vergelijker achterhaal je supersnel alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Watz en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Saint-Remy de beste deal heeft! Daarbij vergaar je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als o.a. onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saint-Remy?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Saint-Remy. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Remy is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Saint-Remy, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool checken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Remy

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Saint-Remy betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chimay is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Saint-Remy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 29,60%
 • Hoofdpostcode: 6460
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-saint-remy

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Saint-Remy is dat gemiddeld 1560 m3 en 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder abonnement vind je details over soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Saint-Remy, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte leverancier gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.eni.com. De door jou gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Remy


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €270 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Saint-Remy. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Remy. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste partij. Bijv. Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Remy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-Remy en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Saint-Remy

Een groot deel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Saint-Remy. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Saint-Remy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Chimay zien we vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6460. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant duurzame energie.