Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baileux

Snel energie vergelijken in Baileux? Dankzij de Energiehunter check je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Baileux de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be belangrijke info over items zoals de overstapservice en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Baileux?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Baileux. Dit loopt van Poweo tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baileux voor jou is? Geef gelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baileux, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker ontdek jij simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Baileux

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Baileux is Ieh. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chimay is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Baileux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 6464
 • Verbruik Mazout: 1690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-baileux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Baileux ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 + 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle pakketten zoek je data met betrekking tot herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Baileux, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Baileux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Baileux. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Baileux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je aankomende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris of Ecopower. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Baileux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Baileux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Baileux

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Baileux. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Baileux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Chimay bestaan er nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6464. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ prijzen.