Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forges

Zonder problemen energie vergelijken in Forges? Aan de hand van onze vergelijker tref je supersnel alle relevante energiebedrijven zoals Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Forges de beste deal heeft! Verder tref je via de energievergelijker handige info over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en zakelijke energie. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Forges?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Forges. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forges is voor jouw situatie? Geef moeiteloos jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Forges, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker zoek jij zonder problemen een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Forges

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Forges betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chimay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Forges

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV ketel: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 30,40%
 • Postcodegebied: 6464
 • Mazout verbruik: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-forges

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Forges is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 plus 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Vaak loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder pakket zie jij gegevens zoals type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Forges, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.poweo.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Forges


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €350 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Forges. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Forges. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE of Eni. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Forges vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Forges en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Forges

Bijna alle bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Forges. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Forges vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Chimay zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6464. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen.