Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sivry-Rance

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sivry-Rance? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sivry-Rance de laagste prijs biedt. Voorts tref je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sivry-Rance?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Sivry-Rance. Van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 25 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sivry-Rance is op dit moment? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! D.m.v de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Sivry-Rance, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de tool vind je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sivry-Rance

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Sivry-Rance is Aiesh. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sivry-Rance is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Sivry-Rance

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 0,318%
 • Postcode: 6470
 • Mazout consumptie: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-sivry-rance

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Sivry-Rance is dat gemiddeld 1555 m3 plus 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk je data als type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sivry-Rance, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.octaplus.be + www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sivry-Rance


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Sivry-Rance. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sivry-Rance. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt je gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare aanbieder. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sivry-Rance vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sivry-Rance en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Sivry-Rance

Het gros van de leveranciers leveren onderwijl groene stroom in Sivry-Rance. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sivry-Rance vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Sivry-Rance bestaan er tegenwoordig steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6470. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente