Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strée

Meteen energie vergelijken in Strée? Dankzij de Energiehunter check je supersnel alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Strée de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op energiehunter.be praktische informatie over zaken zoals gastarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Strée?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Strée. Van Essent tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 30 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strée is in juli 2024? Voer gelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Strée, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in onze vergelijker vind je simpel en snel een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Strée

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Strée is Aiesh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beaumont is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Strée

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene stroom: 31,80%
 • Centrale postcode: 6511
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-stree

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Strée is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en nog eens 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk contract lees jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Strée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.eni.com. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Strée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 opleveren. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Strée. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Strée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Strée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Strée en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Strée

De meeste energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Strée. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Strée vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Beaumont bestaan er allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6511. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Lampirus prijzen juli 2024.