Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Renlies

Eenvoudig energie vergelijken in Renlies? Middels www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Renlies voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als energieproblemen en handige bespaartips. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Renlies?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Renlies. Dat loopt uiteen van Eneco tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Renlies is in juli 2024? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Renlies, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Renlies

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Renlies betreft Aiesh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beaumont is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Renlies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel groen: 31,50%
 • Centrale postcode: 6500
 • Verbruik stookolie: 1820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-renlies

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Renlies is dat gemiddeld 1450 m3 en nog eens 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Van elk abonnement bekijk jij specificaties m.b.t. soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Renlies, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Renlies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Renlies. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Renlies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je betreffende energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Watz. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Renlies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Renlies en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Renlies

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Renlies. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Renlies vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Beaumont kennen we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6500. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Luminus prijzen juli 2024.