Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ragnies

Gemakkelijk energie vergelijken in Ragnies? Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ragnies de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als energieaansluitingen en salderen. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ragnies?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ragnies. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Aiesh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ragnies is op dit moment? Vul vlug de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ragnies, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties in de tool detecteer jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ragnies

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Ragnies heet Aiesh. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Thuin is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Ragnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 32,10%
 • Hoofdpostcode: 6532
 • Aantal mazout liters: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-ragnies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Ragnies is dat gemiddeld 1480 m3 & 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle contracten lees je gegevens over herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ragnies, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Onder andere www.octaplus.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ragnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ragnies. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ragnies. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ragnies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ragnies en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ragnies

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Ragnies. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Ragnies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Thuin zien we nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6532. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Poweo prijzen juli 2024.