Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Donstiennes

Snel energie vergelijken in Donstiennes? Middels deze website ontdek je supersnel alle relevante energiebedrijven als bijv. Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Donstiennes de scherpste prijs kan bieden. Verder check je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Donstiennes?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Donstiennes. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Aiesh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Donstiennes is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Donstiennes, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de energievergelijker detecteert men gemakkelijk een contract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Donstiennes

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Donstiennes heet Aiesh. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Thuin is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Donstiennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 32,40%
 • Centrale postcode: 6536
 • Verbruik Mazout: 1910 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-donstiennes

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Donstiennes is het gemiddelde verbruik ong. 1495 m3 + 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket vind je info m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Donstiennes, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of www.elegant.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Donstiennes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €260 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Donstiennes. Dan ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Donstiennes. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe partij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Energie 2030. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Donstiennes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Donstiennes en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Donstiennes

Het merendeel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Donstiennes. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Donstiennes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Thuin zijn er meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6536. In deze woonplaats kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent.