Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thuillies

Op je gemak energie vergelijken in Thuillies? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Thuillies prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je op deze pagina belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thuillies?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Thuillies. Dat loopt uiteen van Essent tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thuillies is op dit moment? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Thuillies, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door de keuzevakjes in de tool check je zonder problemen een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Thuillies

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Thuillies is Aiesh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Thuin is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Thuillies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 32,50%
 • Postcodegebied: 6536
 • Gem. mazout: 1920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-thuillies

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Thuillies ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 + 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In de regel loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zoek je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Thuillies, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Thuillies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €250 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bieden wij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Thuillies. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Thuillies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare aanbieder. Zoals Luminus, Essent of Eni. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thuillies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Thuillies en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Thuillies

De meeste energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Thuillies. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Thuillies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Thuin zijn er steeds meer activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6536. In de regio kan je soms heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco.