Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Denis

Eenvoudig energie vergelijken in Saint-Denis? Middels deze website vind je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. Luminus & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Saint-Denis de beste deal heeft! Ook check je via de energievergelijker uitgebreide info over onderwerpen als verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Saint-Denis?

Er zijn best veel energieleveranciers in Saint-Denis. Dat loopt van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Denis voor jou is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Saint-Denis, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men verrassend eenvoudig een contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Saint-Denis

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Saint-Denis betreft Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Mons is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Saint-Denis

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel groen: 36,00%
 • Hoofdpostcode: 7034
 • Gem. mazout: 2270 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-saint-denis

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Saint-Denis is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 plus 3435 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk jij details aangaande soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Saint-Denis, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be en ook www.antargaz.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Saint-Denis


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saint-Denis. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Saint-Denis. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Belpower. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Saint-Denis vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Saint-Denis en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Saint-Denis

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Saint-Denis. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Saint-Denis vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Mons kennen we vele acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7034. In deze regio kan je soms heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent abonnement.