Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erbisoeul

Eenvoudig energie vergelijken in Erbisoeul? Dankzij de energievergelijker ontdek je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Eneco en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Erbisoeul de beste deal heeft! Voorts lees je via de Energiehunter handige informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven en handige bespaartips. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Erbisoeul?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Erbisoeul. Van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erbisoeul voor jou is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Erbisoeul, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de vergelijkingstool vindt men moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Erbisoeul

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Erbisoeul is Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jurbise valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Erbisoeul

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene stroom: 37,20%
 • Centrale postcode: 7050
 • Mazout verbruik: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-erbisoeul

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Erbisoeul ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 + 3495 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen check jij details over soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Erbisoeul, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Erbisoeul


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €385 korting realiseren. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Onderstaand vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Erbisoeul. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Erbisoeul. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Eneco, ENGIE of Elegant. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Erbisoeul vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Erbisoeul en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Erbisoeul

Bijna alle energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Erbisoeul. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Erbisoeul vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Jurbise bestaan er meerdere stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7050. In deze woonplaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent afsluiten.