Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rouveroy

Op je gemak energie vergelijken in Rouveroy? Dankzij onze vergelijker check je snel en simpel alle erkende maatschappijen zoals Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rouveroy het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je op deze website waardevolle informatie over zaken als verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rouveroy?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Rouveroy. Dit loopt van Essent tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 30 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rouveroy is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rouveroy, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in onze vergelijker bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rouveroy

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Rouveroy heet Interlux. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Estinnes is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Rouveroy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 18,90%
 • Hoofdpostcode: 7120
 • Mazout verbruik: 2770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-rouveroy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Rouveroy is dat gemiddeld 1515 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract zie je specificaties aangaande type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Rouveroy, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be of www.eni.com. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Rouveroy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rouveroy. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Rouveroy. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de toekomstige gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare aanbieder. Zoals Eneco, Essent of Eni. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rouveroy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rouveroy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Rouveroy

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Rouveroy. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Rouveroy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Estinnes bestaan er steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7120. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ energie.