Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morlanwelz

Meteen energie vergelijken in Morlanwelz? Via energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle erkende maatschappijen als bijv. OCTA+ & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Morlanwelz de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op onze website nuttige info info over thema’s als bijv. overstappen en uitleg over jouw energierekening. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Morlanwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Morlanwelz?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Morlanwelz. Van Antargaz tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de infrastructuur van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morlanwelz is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Morlanwelz, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de vergelijkingstool vinden jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Morlanwelz

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Morlanwelz is Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Morlanwelz is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Morlanwelz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Morlanwelz
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel groen: 0,335%
 • Postcodegebied: 7140
 • Verbruik Mazout: 2240 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-morlanwelz

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Morlanwelz ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Morlanwelz, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be of www.antargaz.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Morlanwelz


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €330 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Morlanwelz. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Morlanwelz. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Morlanwelz vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Morlanwelz en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Morlanwelz

Het gros van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Morlanwelz. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Morlanwelz vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Morlanwelz zien we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7140. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente