Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Carnières

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Carnières? Dankzij onze website doorzoek je overzichtelijk alle interessante maatschappijen zoals Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Carnières de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als o.a. overstappen en vaste en variabele tarieven. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Morlanwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Carnières?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Carnières. Van Lampirus tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 zijn het zo’n 30 maatschappijen. Zij gebruiken allen de infrastructuur van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Carnières voor jou is? Geef snel jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Carnières, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Carnières

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online account
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Carnières betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Morlanwelz is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Carnières

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Morlanwelz
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel groen: 20,10%
 • Postcode: 7141
 • Verbruik Mazout: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-carnieres

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Carnières ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen check jij informatie aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Carnières, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be en www.poweo.be. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Carnières


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Carnières. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Carnières. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je aankomende energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de beste energieleverancier. Zoals OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Carnières vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Carnières en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Carnières

Tal van bedrijven leveren momenteel groene stroom in Carnières. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Carnières vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Morlanwelz zien we steeds meer acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7141. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ diensten.