Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Péronnes-Lez-Binche

Direct energie vergelijken in Péronnes-Lez-Binche? Geholpen door onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Péronnes-Lez-Binche de beste deal heeft! Ook vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Péronnes-Lez-Binche?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Péronnes-Lez-Binche. Van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 tellen we ruim 25 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Péronnes-Lez-Binche is voor jouw situatie? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Péronnes-Lez-Binche, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker bekijken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Péronnes-Lez-Binche

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Péronnes-Lez-Binche betreft Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Binche wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Péronnes-Lez-Binche

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 19,80%
 • Postcodegebied: 7134
 • Aantal mazout liters: 2860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-peronnes-lez-binche

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Péronnes-Lez-Binche ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en nog eens 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref jij specificaties zoals herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Péronnes-Lez-Binche, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Péronnes-Lez-Binche


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 besparen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Péronnes-Lez-Binche. Dan is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Péronnes-Lez-Binche. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Péronnes-Lez-Binche vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Péronnes-Lez-Binche en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Péronnes-Lez-Binche

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Péronnes-Lez-Binche. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Péronnes-Lez-Binche vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Binche bestaan er verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7134. In de regio kan je soms heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie diensten.