Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bray

Zonder problemen energie vergelijken in Bray? Aan de hand van de energievergelijker check je gemakkelijk alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Essent en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Bray prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je op onze website handige info over thema’s als energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 400,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bray?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Bray. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bray is voor jouw verbruik? Geef hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bray, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bray

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bray heet Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Binche valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Bray

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 19,30%
 • Hoofdpostcode: 7130
 • Gem. mazout: 2810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-bray

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Bray gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 en nog eens 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten check je informatie aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bray, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bray


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €360 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bray. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bray. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je betreffende energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Eni. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bray vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bray en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Bray

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Bray. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bray vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Binche bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7130. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus energie.