Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Binche

Op je gemak energie vergelijken in Binche? Dankzij deze website doorzoek je supersnel alle interessante energie aanbieders zoals Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Binche de beste deal heeft! Bovendien lees je op deze website nuttige informatie informatie over zaken zoals het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Binche?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Binche. Van Engie tot Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Binche is op dit moment? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Binche, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Binche

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Binche heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Binche valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Binche

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,334%
 • Postcode: 7130
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-binche

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Binche is dat gemiddeld 1430 m3 plus 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten bekijk jij data met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Binche, en de overstapbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be of www.eneco.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Binche


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €345 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Binche. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Binche. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt je nieuwe leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Watz. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Binche vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Binche en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Binche

Een groot deel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Binche. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Binche vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Binche bestaan er diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7130. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over OCTA+ overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente