Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leval-Trahegnies

Meteen energie vergelijken in Leval-Trahegnies? Middels www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijv. Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Leval-Trahegnies prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via de Energiehunter bruikbare info over items zoals onderwerpenen verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Leval-Trahegnies?

We zien enorm veel energieleveranciers in Leval-Trahegnies. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leval-Trahegnies is voor jouw verbruik? Vul hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Leval-Trahegnies, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteert men gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Leval-Trahegnies

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Leval-Trahegnies is Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Binche is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Leval-Trahegnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel groen: 19,70%
 • Postcode: 7134
 • Mazout verbruik: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-leval-trahegnies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Leval-Trahegnies is dat gemiddeld 1555 m3 + 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder contract check je informatie aangaande type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Leval-Trahegnies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.eni.com. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Leval-Trahegnies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Leval-Trahegnies. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Leval-Trahegnies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Ebem. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Leval-Trahegnies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Leval-Trahegnies en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Leval-Trahegnies

Een groot deel van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Leval-Trahegnies. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Leval-Trahegnies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Binche kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7134. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz energie.