Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seneffe

Op je gemak energie vergelijken in Seneffe? Met behulp van www.energiehunter.be vind je supersnel alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Seneffe de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je via de Energiehunter nuttige info info over topics als het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seneffe
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Seneffe?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Seneffe. Dat gaat van Lampirus tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seneffe is voor jouw situatie? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Seneffe, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de Energiehunter checken jullie moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Seneffe

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Seneffe heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Seneffe wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Seneffe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Seneffe
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 0,338%
 • Postcode: 7180
 • Aantal mazout liters: 2270 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-seneffe

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Seneffe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en nog eens 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle contracten check jij details over type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Seneffe, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Seneffe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €320 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Seneffe. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Seneffe. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Seneffe vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Seneffe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Seneffe

Tal van energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Seneffe. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Seneffe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Seneffe bestaan er vele acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7180. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente