Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Feluy

Eenvoudig energie vergelijken in Feluy? Middels www.energiehunter.be check je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Feluy prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als overstappen en handige bespaartips. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Seneffe
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Feluy?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Feluy. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Feluy is voor jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Feluy, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de Energiehunter ontdek je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Feluy

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Feluy betreft Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Seneffe is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Feluy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Seneffe
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 21,10%
 • Hoofdpostcode: 7181
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2990 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-feluy

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Feluy is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 plus 3365 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In de regel loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk abonnement achterhaal je voorwaarden zoals soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Feluy, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Feluy


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €330 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Feluy. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Feluy. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Ebem. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Feluy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Feluy en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Feluy

Een groot deel van de bedrijven bieden momenteel groene stroom in Feluy. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Feluy vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Seneffe bestaan er diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7181. In de regio kan je vaak heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Essent vergelijken.