Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Hestre

Direct energie vergelijken in La Hestre? Middels onze vergelijker vergelijk je supersnel alle grote energiebedrijven zoals Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in La Hestre het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op deze website bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Manage
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in La Hestre?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in La Hestre. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 20 organisaties. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Hestre is? Voer snel de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze energie tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van La Hestre, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels keuzes in de prijzenvergelijker ontdekt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in La Hestre

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in La Hestre heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Manage wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over La Hestre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Manage
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 20,80%
 • Centrale postcode: 7170
 • Verbruik stookolie: 2960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-la-hestre

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van La Hestre ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle populaire energiebedrijven. Van elk contract tref je specificaties aangaande soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in La Hestre, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Denk aan www.octaplus.be en www.elegant.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in La Hestre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in La Hestre. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor La Hestre. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw gekozen aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste partij. Zoals Luminus, Lampiris en Poweo. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven La Hestre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in La Hestre en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in La Hestre

Tal van aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in La Hestre. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in La Hestre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Manage kennen we allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7170. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Poweo diensten.