Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Godarville

Meteen energie vergelijken in Godarville? Dankzij energiehunter.be vind je gemakkelijk alle grote aanbieders als Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Godarville de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je op deze website belangrijke informatie over onderwerpen als overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chapelle-Lez-Herlaimont
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Godarville?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Godarville. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 35 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Godarville is voor jouw situatie? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Godarville, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Godarville

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Godarville heet Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Godarville

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-godarville

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Godarville ligt dat gemiddeld op circa 1585 m3 en 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket zoek jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Godarville, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Godarville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €310 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Godarville. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Godarville. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of Energy People. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Godarville vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Godarville en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Godarville

Een groot deel van de leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Godarville. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Godarville vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont zien we vele acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7160. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Mega diensten.