Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellecourt

Eenvoudig energie vergelijken in Bellecourt? Aan de hand van deze website vergelijk je eenvoudig alle grote energiebedrijven als o.a. Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bellecourt voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je op deze website nuttige info info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manage
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bellecourt?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bellecourt. Dit loopt van Poweo tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag zijn het zo’n 20 providers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellecourt is voor jouw situatie? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bellecourt, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool checken jullie gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bellecourt

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Bellecourt heet Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Manage is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Bellecourt

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Manage
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel groen: 20,50%
 • Hoofdpostcode: 7170
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-bellecourt

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Bellecourt is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie jij gegevens als type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Bellecourt, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.octaplus.be en www.trevion.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bellecourt


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: maak een sport van het overstappen in Bellecourt. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bellecourt. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Essent + Elegant. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bellecourt vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bellecourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Bellecourt

Het gros van de maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Bellecourt. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Bellecourt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Manage zien we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7170. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus diensten.