Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles? Middels onze website vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles de beste deal heeft! Bovendien verzamel je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seneffe
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Dat gaat van Antargaz tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 40 organisaties. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles is op dit moment? Voer direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Petit-Roeulx-Lez-Nivelles, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de energievergelijker achterhaalt men gemakkelijk een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Seneffe is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Seneffe
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 21,20%
 • Hoofdpostcode: 7181
 • Mazout: 3000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-petit-roeulx-lez-nivelles

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Petit-Roeulx-Lez-Nivelles ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 + 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal jij data m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante korting tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be + www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Wase Wind. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Petit-Roeulx-Lez-Nivelles vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

Een groot deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Seneffe bestaan er nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7181. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco vergelijken.