Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boussu

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Boussu? Via de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle bekende maatschappijen als o.a. Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Boussu de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op deze pagina praktische informatie over zaken als o.a. energieaansluitingen en variabele of vaste tarieven. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boussu
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Boussu?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Boussu. Van Engie tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boussu is in maart 2024? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Boussu, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door de keuzevakjes in de tool checken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boussu

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van energieleveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Boussu heet Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Boussu is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Boussu

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Boussu
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 0,34%
 • Postcodegebied: 7300
 • Verbruik stookolie: 2290 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-boussu

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Boussu is dat gemiddeld 1460 m3 en nog eens 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen zoek je data over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Boussu, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Boussu


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €275 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Boussu. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Boussu. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris + Poweo. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Boussu vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Boussu en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Boussu

Een groot deel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Boussu. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Boussu vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Boussu zien we vele acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7300. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente