Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Colfontaine

Gemakkelijk energie vergelijken in Colfontaine? Dankzij deze website tref je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijv. Engie en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Colfontaine de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s zoals tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Colfontaine
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Colfontaine?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Colfontaine. Van Essent tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Colfontaine is in maart 2024? Vul direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Colfontaine, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de tool ontdekt men moeiteloos een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Colfontaine

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Colfontaine heet Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Colfontaine valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Colfontaine

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Colfontaine
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 0,343%
 • Postcode: 7340
 • Verbruik stookolie: 2320 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-colfontaine

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Colfontaine ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket lees je data als soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Colfontaine, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be + www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Colfontaine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Colfontaine. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Colfontaine. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aankomende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste aanbieder. Zoals Eneco, Essent of Watz. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Colfontaine vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Colfontaine en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Colfontaine

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Colfontaine. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Colfontaine vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Colfontaine bestaan er allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7340. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente