Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Warquignies

Direct energie vergelijken in Warquignies? Middels onze vergelijker vind je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Warquignies prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je via onze vergelijker nuttige info info over items als energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Colfontaine
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Warquignies?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Warquignies. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warquignies is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Warquignies, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Warquignies

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Warquignies betreft Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Colfontaine is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Warquignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Colfontaine
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 22,80%
 • Hoofdpostcode: 7340
 • Gem. mazout: 1650 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-warquignies

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Warquignies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1505 m3 plus 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle pakketten bekijk jij data aangaande type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Warquignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Warquignies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €295 besparen. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Warquignies. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Warquignies. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe aanbieder. Denk aan OCTA+, Lampiris en Trevion. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Warquignies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Warquignies en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Warquignies

Bijna alle bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Warquignies. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Warquignies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Colfontaine kennen we verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7340. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz duurzame energie.