Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villerot

Op je gemak energie vergelijken in Villerot? Dankzij energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Villerot de beste deal heeft! Daarnaast tref je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Villerot?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Villerot. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villerot is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Villerot, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Villerot

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Villerot betreft Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Saint-Ghislain is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Villerot

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 22,60%
 • Hoofdpostcode: 7334
 • Verbruik stookolie: 1630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-villerot

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Villerot is dat gemiddeld 1495 m3 & 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het een goed idee om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement achterhaal je voorwaarden als herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Villerot, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be en www.wasewind.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villerot


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €310 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Villerot. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Villerot. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste partij. Onder andere OCTA+, ENGIE en Trevion. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villerot vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Villerot en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Villerot

Het gros van de aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Villerot. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Villerot vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Saint-Ghislain onderscheiden we allerlei plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7334. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus duurzame energie.