Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tertre

Gemakkelijk energie vergelijken in Tertre? Dankzij onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Tertre prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over items als bijv. stroomtarieven en salderen. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tertre?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Tertre. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tertre voor jou is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tertre, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de Energiehunter detecteren jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tertre

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Tertre is Interlux. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Saint-Ghislain wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Tertre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 22,40%
 • Hoofdpostcode: 7333
 • Verbruik stookolie: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-tertre

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Tertre is dat gemiddeld 1485 m3 & 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk pakket vind jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Tertre, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.ebem.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tertre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tertre. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Tertre. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Watz. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tertre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tertre en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tertre

Een groot deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Tertre. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Tertre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Saint-Ghislain kennen we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7333. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.