Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wasmes

Zonder problemen energie vergelijken in Wasmes? Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Wasmes de laagste prijs biedt. Ook tref je via de Energiehunter uitgebreide informatie over items als stroomtarieven en info over duurzame energie. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Colfontaine
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 295,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wasmes?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Wasmes. Dit loopt van Essent tot een speler als OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wasmes is die past bij jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wasmes, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in onze vergelijker checken jullie zonder problemen een product dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wasmes

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wasmes is Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Colfontaine wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Wasmes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Colfontaine
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 22,90%
 • Postcodegebied: 7340
 • Verbruik Mazout: 1660 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-wasmes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Wasmes is dat gemiddeld 1510 m3 en nog eens 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk contract check jij specificaties als type energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wasmes, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wasmes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €365 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wasmes. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wasmes. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Ebem. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wasmes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wasmes en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wasmes

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Wasmes. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Wasmes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Colfontaine bestaan er diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7340. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus duurzame energie.