Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elouges

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Elouges? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Elouges de laagste prijs biedt. Ook verzamel je op deze website bruikbare informatie over items als bijv. de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dour
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Elouges?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Elouges. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elouges is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Elouges, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de tool zoek je gemakkelijk een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Elouges

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Elouges betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dour valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Elouges

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Dour
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 23,40%
 • Hoofdpostcode: 7370
 • Mazout: 1710 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-elouges

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Elouges gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 & 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder pakket vind je data met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Elouges, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.essent.be + www.aspiravi.be. De gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Elouges


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €265 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Elouges. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Elouges. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Comfort Energy. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Elouges vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Elouges en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Elouges

Het merendeel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Elouges. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Elouges vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Dour zijn er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7370. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie prijzen.